donderdag 22 augustus 2013

21 augustus - Kaapstad

21 augustus - Kaapstad

Vanochtend eerst naar de Spar om daarna thuis te ontbijten! We kwamen maar langzaam op gang. Het tot je beschikking hebben van een comfortabel huis, wasmachine en droger, en de enorme regenbuien en windhozen buiten, zorgden ervoor dat we pas om ca. 1200 uur op pad gingen. 
Te voet met als eerste doel de Compagnietuinen. De tuinen zijn aangelegd in opdracht van de bestuurders van de VOC voor de bevoorrading van de schepen halverwege de route naar het Verre Oosten. We zagen veel inheemse en uitheemse planten en bomen. In de buurt de Anglicaanse St. Joriskathedraal en de Parlementsgebouwen bekeken.  Hier ligt ook het Cultuurhistorisch Museum dat we nog proberen te bezoeken.

Vanwege het slechte weer, besluiten we om het sightseeing te vergemakkelijken met een rit met een hop-on, hop- off dubbeldecker bus. We zien veel, alhoewel zeer globaal, maar krijgen een goede indruk van de stad, haar historie, de tafelberg en een aantal stranden. De kabelbaan naar de top van de Tafelberg is buiten gebruik vanwege renovatie, maar onze bus rijdt ook tot aan de top. 

Vergezicht vanaf de Tafelberg:




We stappen uit op de V&A Waterfront en gaan heerlijk koffie en gebak eten, waarna...schrik niet, we om 1700 uur de bios induiken. Michael en Lauran vonden de film "Now you see me" geweldig, ik vond de beelden wel aardig maar kon het verhaal al snel niet meer volgen...:) Lauran moest natuurlijk even in het reuzenrad

. Op weg naar huis weer gestopt bij de Spar en thuis een lichte maaltijd genuttigd. Vandaag een aantal keren door bedelaars aangesproken..."No Sir I am not on drugs and no drinker, please buy me some food etc. "  Het blijft lastig, zelfs als ze " liegen" blijven het schrijnende situaties.



We hebben zoveel tips gekregen en gelezen over deze prachtige stad, dus het is duidelijk dat we vandaag het gevoel hebben dat we niet genoeg van Kaapstad hebben gezien.....maar we hebben toch een heerlijke dag gehad en 2 more to go!

Morgen gaan we met de auto een route langs de kust rijden.