vrijdag 23 augustus 2013

22-23 augustus De laatste twee dagen


22 en 23 augustus - het Kaapse schiereiland en meer...

Vandaag langs steile rotswanden en slingerende wegen talloze inhammen en brede zandstranden gezien. Een  prachtige route die met een camera uit een rijdende auto niet echt goed is vast te leggen, maar het was prachtig! We vertrokken vanochtend (laat) en reden door een van de oudste delen van Kaapstad, Woodstock genaamd. Niet mooi! Maar ook dit is een deel van Cape Town.
 De route die we reden voerde langs Muizenberg, St. James, Kalkbaai met haar oude vissershaven en Simonstown. Deze havenplaats werd tijdens het bewind van gouverneur Simon van der Stel (1679-1691) gesticht als veilige ankerplaats voor de winter.

In Kalkbay zagen we een aantal rommel- en antiekwinkeltjes. Ee heel bijzondere winkel bleek " China and what not"; 16 kamers vol met oud porcelein!


Tenslotte bezochten we Boulders Beach, hier bevindt zich een van de weinige broedkolonies van de zwartvoetpinguin. 

 We zijn terug gereden  langs de dorpen Misty Cliffs en Scarborough en het aantrekkelijke vissersdorpje Kommetjie.  De zeer lange en steile rit naar de top van Chapman's Peak was avontuurlijk!, maar wat een uitzicht.

Thuis gegeten met kip, butternut en gem squash :) zelf gekookt!


23 augustus

Onze laatste dag! Prachtige blauwe hemel, ca. 16 graden, maar heerlijk warm in de zon. We hadden besloten om deze laatste dag naar Robben Eiland te gaan. Helaas! Fully booked all day! We hadden ook eerder actie moeten nemen...maar omdat het nog geen hoogseizoen is, hadden we dit niet verwacht.

Toen op naar het Gold Museum waar we een prachtige expositie zagen van oude gouden Afrikaanse regalia. We hadden een informatief gesprek met een van de medewerkers die vanuit Kameroen naar Zuid-Afrika is geƫmigreerd.


Daarna naar het Koopmans-De Wet house: een van de laatst overgebleven huizen uit de laat 18e eeuw. Het huis werd in 1913 gekocht door de ZA regering ter herinnering aan Marie Koopmans-De Wet die met haar zus Margareth de laatst private eigenaren waren. Zij woonden hier samen met hun slaven. Een uitgebreid boekje vertelt over het huis en haar bewoners.

Daarna  weer richting Tafelberg en de stranden aan de westkant van de peninsula. Prachtige vergezichten, baaien, de altijd aanwezige Tafelberg, en nog een laatste blik op de haven en de V&A Waterfront....wow wow.

Vanavond onze vakantie afgesloten met een heerlijke maaltijd in een mediterraan restaurant dichtbij ons heerlijke Kaapse huis. Morgenochtend inpakken en ca. 12.00 uur richting luchthaven om via Johannesburg - Istanbul zondagmiddag rond 14.00 uur in Amsterdam te landen. Dat wordt een hele trip, maar wat een vakantie hebben wij gehad!!! We hebben enorm genoten van Zuid-Afrika: a world in one country! met ongelooflijk mooi natuurschoon, een zeer interessant verleden en hopelijk een prachtige toekomst! We hebben hier zoveel vrolijke en aardige mensen ontmoet van allerlei achtergrond en ze verdienen het om een goed leven te hebben in dit aardse paradijs.