vrijdag 9 augustus 2013

9 augustus - St. Lucia


Het heeft de hele nacht geregend en toen we vanochtend opstonden regende het nog. Voor het eerst sinds 26juli grijze luchten! Hier heerst een subtropisch klimaat, je ziet het aan de weelderig groene vegetatie met heel veel palmbomen en mangroves. Krokodillen komen niet naar de oppervlakte als het minder dan 16 graden is. Vandaag is het ca. 14 graden!! en heeeeeel vochtig;  St. Lucia Wetlands doet haar naam eer aan:)


Gisteravond voor het eerst een slechte restaurant ervaring. Zowel Michael als ik hebben ons eten laten staan.  Lauran had gelukkig een prima Pizza.. 

Vanochtend het dorpje verkend, de Spar bezocht, een paar leuke T-shirts voor Lauran gekocht in een sportzaak en genoten van heerlijke koffie in een Portugees cafe. Zelfs bij de Spar zien we een grote selectie spullen voor de visser....wat zou Erik kunnen gebruiken??
Aangezien ZA op jullie bucketlist staat, hebben we een paar flinke vishaken voor je gekocht :)

Het Isimangaliso Wetland Park ingegaan om wild te spotten. Bij de ingang moet je je legitimeren, je autokenteken en telefoonnummer worden genoteerd. Er wordt gevraagd of je eten en drinken bij je hebt en voldoende benzine.


Zebra's, aardvarkens en een imposante neushoorn gezien. Een buffel die we alleen met de verrekijker konden zien, dus geen foto. Helaas geen apen, alhoewel die er in grote getale moeten leven. Wel bomen met lianen. Aan de horizon een groep flamingo's. Het regent dat het giet, de dieren verschuilen zich.... We rijden tot aan Cape Vidal en besluiten terug te keren vanwege het slechte weer.




Lianen...waar zijn de aapjes?









Voor morgen hebben we een bootexcursie geboekt om nijlpaarden en krokodillen te zien....hopelijk is het dan droger.
De tuin bij onze lodge.