dinsdag 6 augustus 2013

6 augustus


Wakker geworden in Maqueda Lodge en heerlijk uitgerust. Het is nu licht dus tijd voor foto's. Je moet je proberen voor te stellen: een heel huiselijke zit- en  eetkamer onder een enorm rieten dak omgeven door een bos. Je zit letterlijk "binnen in de buitenomgeving".  Ontbijt werd op de vide geserveerd en bestond uit heerlijk vers fruit, papaya, sinaasappel, passievrucht, aardbei en appel. Aan te vullen met heerlijk milde yoghurt en/of cereals. Daarna nog een "cooked breakfast" bestaande uit ei naar keuze (scrambled, poached, gebakken of gekookt) met champignons, tomaat, bacon en kleine stukjes courgette.
 Hier volgen foto's van Maqueda Lodge:
Tafel op overdekte veranda bij onze slaapkamer.








Het is ca. 25 graden en om 10.45 uur vertrekken we voor onze rit van ca. 200km  naar Swaziland (tot nu toe ruim 800km gereden). Onderweg veel vrachtwagens met steenkool op weg naar Swaziland voor gebruik in de industrie aldaar. Ook passeren we veel velden waarosuikerriet wordt verbouwd. 
Bij de grens aangekomen moeten we ons zowel aan de Zuidafrikaanse als aan de Swaziland zijde melden in een soort van douane kantoortje. Je gaat letterlijk van het ene naar het volgende loket om hetzelde papiertje te laten uitschrijven, afstempelen etc. Bij de grensovergang, 10 meter verder, was ik het beruchte papiertje al bijna kwijt...maar kon het gelukkig produceren zodat de slagboom met de hand werd opengemaakt en wij het Koninkrijk Swaziland mochten binnenrijden....
Wat meteen opvalt is de mindere kwaliteit van de wegen, een wederom prachtig bosrijk landschap en overal mensen op de weg. Ook koeien en ander vee wandelt rustig langs en over de weg, dus uitkijken geblazen. Veel borden geven namen van primary en highschools aan en overal lopen jonge kinderen op weg naar huis. Huis zijn kleine en minder kleine gebouwtjes m.n. van steen die zonder enige orde overal in het veld staan.



We willen stoppen voor lunch in Jeppes Reef maar bij nader inzien beperken we ons tot het kopen van wat fruit en koekjes. In de buurt van dorpen ligt veel straatvuil!! en doet de wereld "chaotisch" aan.

Om 15.00 uur arriveren we bij het Forrester Arms Hotel waar we twee nachten verblijven.