dinsdag 6 augustus 2013

5 augustus

p.s. : alle foto's op dit blog zijn met de ipad gemaakt. Misschien niet de hoogste kwaliteit, maar voor ons het makkelijkst oplaadbaar.

Lauran is vanochtend weer om 6.00 uur opgestaan en tot 10.00 uur meegegaan met de ochtend drive met Lotje. Hij heeft veel foto's kunnen maken en veel game gespot. Wij hebben iets langer geslapen en de tijd gebruikt om  in te pakken. Weer heerlijk gedoucht onder de buitendouche.  Met Courtney gesproken die ons vertelde dat ze zich bevoorrecht voelt om in zo'n mooi gebied, Sabi Sands; de crème de la crème, te werken. Het merendeel van de lodges hier is zeer exclusief en kunnen 1500 euro per nacht kosten. Veel beroemde en bekende mensen bezoeken Sabi Sands. Richard Branson heeft zijn eigen lodge in dit gebied. Umkumbe is veeeeel minder duur maar ligt in hetzelfde gebied, dus de drives zijn geweldig! De accommodatie is super, de maaltijden simpel maar prima. We zouden het zo aanbevelen en zijn Madiba Travel dankbaar voor deze suggestie. Na het ontbijt afscheid genomen van de mensen van de lodge en de andere gasten. Lotje uitvoerig bedankt voor al haar moeite ons zoveel mogelijk te laten zien.

Om 1200 uur bereiken we het Kruger Park en gaan binnen bij de Kruger Gate. Het zal ongeveer 4 uur duren om onze volgende overnachtingplaats Maqueda Lodge te bereiken. 


We rijden richting  Skukuza en vervolgens richting Lower Sabie. Op verharde stukken weg mag je 50 km per uur rijden. Na ca. 5 min steekt de familie Olifant over, vervolgens zien we talloze springbokken, enkele giraffen, aapjes, nog een kudde olifanten, nijlpaarden en helemaal in de verte een zonnebadende leeuw.

Deze zwarte bulten zijn nijlpaarden.
We hebben gepauzeerd in camp Lower Sabie, het restaurant ligt prachtig aan de Sabie rivier, maar is helaas erg onverzorgd. Dit valt ons  op omdat we alleen nog maar leuke plekken hebben gezien.
We komen deze oudere mannetjes olifant tegen, we hebben van Lotje geleerd dat deze niet te vertrouwen zijn; hij leeft niet meer in zijn kudde is door een jonger exemplaar vervangen, hij komt op ons af gestoven met briesende geluiden....

Om 16.10 uur verlaten we het Kruger Park bij de Crocodile Bridge en passeren de Crocodile rivier op weg naar onze  volgende bestemming.

Om ca. 1700 uur arriveren we bij Maqueda Lodge: wow wow wow


We worden hartelijk begroet door Francois die ons rondleidt en meteen meeneemt voor een sundowner bij Crocodile River.


Er ligt een krokodil op het 2e stukje strand, maar zonder verrekijker niet te zien.

Later op de avond zitten we in comfortabele stoelen rond het open haardvuur en praten met Francois en Magnus een buurman die na enkele jaren London terug is gekomen naar deze plek: Marloth Park om ook een lodge te starten.
Om kwart voor zeven wordt ons diner geserveerd: butternut soup, filetsteak met gesauteerde groenten en een klein ovenschoteltje met aardappeltjes en "melktert" toe. Heel erg lekker en in een out of this world setting. Ik heb helaas geen foto, alleen video. Het was een super avond!!