dinsdag 6 augustus 2013

3 en 4 augustus


Om 09.00 uur vertrokken uit Graskop, via Hazyview naar Sabi Sands. Net vanuit Graskop al geconfronteerd met het adembenemende landschap. je rijdt hier af en toe over bergruggen naar je bestemming dan 10-tallen km's ver kijken. Al rijdende begonnen vrachtwagens met hun lampen te fitsen : iets aan de auto ? Nee toch ! Een bocht om en weer plotseling  remmen; een koeien familie die in alle rust op de doorgaande weg staat. 
Voorzichtig er doorheen laveren en tegemoetkomend verkeer met lampflitsen waarschuwen. Hoeveel koeien heeft deze boer 's avonds nog ?  In Hazyview gestopt bij een cakeshop voor een heerlijke cappuccino en een gigantisch stuk carrot cake! Overal vreselijk aardige bediening van goedlachse lokale bevolking. Ieder gesprek begint met en wederzijds 'how are you' waar beide partijen op antwoorden. TIA : This is Africa. 

Nog een uurtje rijden tot aan de gate die wij moeten nemen naar onze Lodge Umkumbe. 

Aan de ingang waar we entree betalen wordt onze auto helemaal gecontroleerd op wapens onder meer door met een grote spiegel aan een stok onder de auto te kijken. Men is bedacht op stropers. 

Na ca. 8.5 km komen we bij de Umkumbe lodge waar we allerhartelijkst worden ontvangen door Jason en Courtney. Onze kamer is nr 8 aan het eind van de "straat" dat betekent dat we door een van de medewerkers worden begeleid als we in het donker naar de kamer lopen. Een prachtige grote slaapkamer en badkamer helemaal in sfeer incl. een buitendouche.

Om half drie krijgen we een lunch geserveerd (quiche en salade) en om 1600 uur vertrekken we in een grote open jeep voor onze eerste gamedrive. De zon gaat ca. 17.45 uur onder dus al snel worden er mutsen en handschoenen aan getrokken en verdwijnen we onder warme dekens die in de jeep liggen. Wat spannend, al snel zien we een groep giraffen, daarna zebra's en de highlight van de avond was een luipaard waar we met drie jeeps omheen stonden en de camera's klikten non-stop. Onderweg nog gestopt voor een heerlijk glas wijn en biltong. Ca. 20.00 uur terug in de lodge waar we bij een open vuur (boma) een heerlijke buffetmaaltijd nuttigde, samen met de andere gasten; twee Nederlandse vrouwen, een Indonesisch gezin met drie kinderen en een Duits echtpaar. Lauran had reuze lol met zijn Indonesische leeftijdgenoten waarmee hij Engels sprak. Onze gids is een Nederlandse vrouw Lottie, die hier pas 1.5 maand werkt maar onvoorstelbaar veel kennis heeft van de dieren en de vegetatie hier. Ze rijdt de jeep en navigeert door het donker met behulp van de sterren. De sterrenhemel is trouwens adembenemend.


Vanochtend om 06.00 uur gewekt voor de ochtenddrive die om half zeven vertrok. Overdag gaat er geen ranger mee dus Lauran mocht voorop: business class. Wederom heel fris maar weer een prachtige rit tot ca. 09.30 waarna we bij de lodge ontbeten. Niet heel veel groot wild gezien wel giraffen, white rhinos en heel veel uitleg over zoveeeeel!!! Overdag heerlijk geluierd in de zon, voor de eerste keer deze vakantie een paar uur nietsdoen en bijtanken




 Om 15.30 weer de jeep in tot 20.00 uur voor alweer een tocht door de bush. Onderweg gestopt voor een sundowner, met aan de horizon een prachtige ondergaande zon. Weer verwend; drie luipaarden gezien!!! Na de drive met de andere gasten in de boma bij het open vuur voor een heerlijk glas rode wijn en een lasagnemaaltijd. Wij zaten aan tafel met Erich en Ulrike (Duitsers), Lauran entertainde Chuck en Helen (Amerikanen).

 Om 15.30 weer de jeep in tot 20.00 uur voor alweer een prachtige tocht door de bush. Onderweg gestopt voor een sundowner, met aan de horizon een prachtige ondergaande zon. Weer verwend; drie luipaarden gezien!!! Na de drive met de andere gasten in de boma bij het open vuur voor een heerlijk glas rode wijn en een lasagnemaaltijd. Wij zaten aan tafel met Erich en Ulrike (Duitsers), Lauran entertainde Chuck en Helen (Amerikanen).