zaterdag 3 augustus 2013

2 August

de Panorama Route

Na het ontbijt vertrokken naar het natuurreservaat de Blyde River Canyon. Hier daalt het Hoogveld ca. 800 m steil af naar het Laagveld. Gestopt bij een adembenemend vergezicht Pinnacle Rock en toen door naar God's Window, waar de rivier de Treur en de Blyderivier in een rechte hoek samenvloeien en de meest bizarre potholes (erosiepijpen) hebben uitgesleten in de zeer oude gesteenten. 


Het is helder weer, dus een goed zicht. Ik heb dit gebied ook bezocht toen ik hier woonde. Helemaal naar boven geklauterd naar de Rain Forest een heel vochtig dichtbegroeid bos met veel planten, zoals varens en bomen. Het was er heel fris, maar weer beneden ca. 15.5 graden met veel zon.
Daarna gestopt bij Bourke's Luck Potholes, in bovengenoemd natuurreservaat.
Toen naar de drie rondavels een beroemd vergezicht van drie identieke rotsformaties.


Vervolgens naar Moholoholo, een wildlife rehabilitation centre voor de opvang van gewonde en vergiftigde wilde dieren. De tour startte om 1500 uur en was ca. 1700 uur afgelopen. Dit betekende dat we in het pikkedonker door de bergen zo'n 60 km naar huis zijn gereden. Ik vond het heel angstig, maar Michael reed uitstekend. Je rijdt bijna constant met groot licht. Soms kwamen we door dorpjes waar heel veel mensen op straat liepen, we reden bijna op een groep koeien in!!

Terug in Graskop super lekker gegeten bij Abe's Glass House restaurant. Dit restaurant werd beoordeeld als nr 1 van de 6 restaurants hier beschikbaar. Het was voortreffelijk en het perfecte einde van een perfecte dag!