dinsdag 20 augustus 2013

19 augustus - Stellenbosch

19 augustus - Stellenbosch

Oh het is maandag....de laatste dagen......volgende  week maandag zijn we weer in Nederland!! Deze ochtend  ontbijten we niet bij "La Petite Ferme"  i.v.m. renovatiewerkzaamheden. We worden naar restaurant Essence "gestuurd" en genieten van ons ontbijt buiten in de zon! Het is een super heerlijke dag vandaag van ca. 18 gr maar het lijkt veel warmer. 


Na het ontbijt gaan we naar het Hugenoten Museum hier in Fransschoek dat zijn naam ontleent aan de uit Frankrijk afkomstige Hugenoten die zich hier in de 17e eeuw hebben gevestigd. Het in 1943 geopende museum geeft een beeld van de geschiedenis van deze protestanten die na de herroeping van het Edict van Nantes door Koning Lodewijk de 14e de godsdienstvervolging ontvluchtten? Alles was hier destijds  nog wildernis, de mensen moesten zelf een stuk land bewoonbaar maken en een huis van stenen en klei proberen te bouwen.

In de middag zijn we naar Stellenbosch gereden, we hadden er hoge verwachtingen van, de rit er naar toe was weer prachtig, we passeerden vele bekende wine estates. Stellenbosch zelf vonden wij niet zo charmant als  Franschhoek; de whine & food capital of SA. We hebben de bekende Victoriaanse winkel "Oom Samie se winkel" bezocht. 

Toen we thuis kwamen hebben we heerlijk van de zon genoten op ons terras om vervolgens de avond en ons verblijf in Fransschoek af te sluiten met een heerlijk diner (het beste tot nu toe) bij "The French Connection". .....oh wat zal ik moeten gaan lijnen!!

Morgen naar Kaapstad waar we tot ons vertrek a.s. zaterdag verblijven in een apartement.