maandag 19 augustus 2013

18 augustus - De "La Petite Ferme" experience


 18 augustus - de "La Petite Ferme" experience

We werden ietwat stijfjes wakker na onze eerste koude nacht in het huis in het bos. Een warme douche hielp zeker, maar het huis bleef kil en koud. Ter illustratie: het scherm van de ipad was klam en vochtig toen ik het uit de oplader haalde.... Hup naar beneden voor ontbijt in het restaurant. De haard knapperde gezellig en Esmeralda, hoofd housekeeping, maakte onze dag helemaal goed door ons te verplaatsen naar een veel mooier huisje, lager gelegen aan de overkant,  met een betere haard, vloerverwarming en bovendien badend in het zonlicht. Het is nu 17.30 uur en we zitten in de zon op het balkon bij het huis.

Het eerste huis in het bos


Het nieuwe huis:
In de avondzon ca. 17.30... 


Het is vandaag zondag dus rustdag! We besluiten lekker " thuis" te blijven. Dat komt goed uit want na het ontbijt en het ompakken worden we uitgenodigd mee te doen aan een winetasting en rondleiding door de eigenaar van La Petite Ferme. Het begint om 11.00 uur. Eerst gaan we naar de vineyard en vervolgens bezoeken we de wijnkelder waarna de proeverij volgt. De man is zonder enige pretenties, maar wel een vakman in hart en nieren die dit bedrijf in de '80'er jaren is begonnen. 




Nu al is het restaurant volgeboekt tot mei 2014! Het heeft qua inrichting een Franse sfeer en is hier en daar zeker een beetje oud en aan verval onderhevig....maar toch de mensen staan er voor in de rij. Er landt zelfs een privé helikopter met gasten.....en MiMaLa besluiten om deze zondag hier dan ook maar te lunchen, er is altijd plaats voor gasten die hier verblijven:) Eerlijk is eerlijk, dankzij onze eurootjes kunnen we het doen.




Ik hoor het jullie denken, is dit voor Lauran wel allemaal zo leuk, nee, niet altijd....!! Vanaf dinsdag a.s. zijn we in Kaapstad en dat zal ook voor hem weer aansprekender zijn.

Inmiddels 18.08 en de zon gaat onder. Vanavond gezellig een avondje TV met Lauran.