donderdag 15 augustus 2013

15 Augustus - van Wilderness naar Swellendam (deel v.d. Gardenroute)


Tot op de laatste dag zijn we door Susie verwend. Een heerlijk ontbijt met yoghurt, verse ananas, forel en gegrilde tomaatjes, ciabatta brood etc. etc. 
Na een innig afscheid zijn zowel zij als wij vertrokken. Zij via Kaapstad voor een paar dagen Krugerpark om vervolgens 4 weken te gaan rondreizen door Griekenland! Wij via Witsand naar Swellendam. Elsie, hun hulp, bleef achter om de ontbijtboel af te ruimen, alle bedden te verschonen en alle badkamers te boenen!! Ik heb Elsie blij kunnen maken met twee broeken en twee t-shirts. 

We gaan naar Witsand om walvissen te bekijken. En oh ja; we worden beloond!


Een paar groepen zien we zwemmen in deze baai, niet met het blote oog en derhalve ook niet op de foto's :) te zien.  We hebben ze niet helemaal uit het water zien komen, maar af en toe waren de vinnen en staarten goed te zien. Het was hoe dan ook,  indrukwekkend.

Onderweg adembenemende landschappen. Je kunt het gewoon niet bevatten hoe mooi de natuur hier is en hoe overweldigend de variëteit en wijdsheid.  Flamingo's aan een meer gezien, grote groepen geschoren schapen (waarom zonder wol in de winter???)  en een groot veld vol struisvogels. 


Gestopt voor lunch ter hoogte van Heidelberg in een soort van boerenwinkel waar zelf gemaakte conserven worden verkocht en "huisgemaakte koek". Lauran liep per ongeluk de keuken binnen, de meisjes die daar aan het werk waren vonden dit hilarisch en lachten erop los. Het blijft opvallen hoe vriendelijk je overal wordt bejegend en hoe goedlachs de mensen zijn. 

Enkele  plaatsnamen onderweg:  Suurbraak, Niekerkshek, Stilbaai, Rooikrans, Kanonpunt, Melkhoutfontein, Vermaaklikheid, Buffeljagsrivier.

Gestopt voor benzine: je wordt steevast vriendelijk begroet met "how are you sir"? er wordt in dit land voor je getankt, de ramen worden gewassen, de bandenspanning gecontroleerd. Uiteraard geef je de pompbediende een fooi! Service with a smile!

Onze nieuwe B&B Bloomestate is precies zo mooi als we verwacht hadden. Heel modern en fris ingericht. We worden hartelijk verwelkomd met een drankje en maken kennis met Maarten de eigenaar. Toen we aankwamen was hij bezig met het opruimen van een boom die er door een wervelstorm was uitgerukt! Er is een mooie lounge met veel boeken en DVD's! ....duidelijk dus wat we vanavond gaan doen.

Lauran besloot meteen in de Jacuzzi in de tuin te gaan.....het zwembad is geen optie, de Jacuzzi heeft ook water (35 gr) ! We zouden deze reis (kortere versie) graag nog eens overdoen in bijv. februari....dus sparen geblazen of "carrière machen" :)









Toen we vanavond weggingen om te gaan eten, vonden we twee paraplu's op ons terras en vanavond thuis gekomen lag er een heerlijk warme kruik in bed! Wat een aandacht voor detail!