woensdag 14 augustus 2013

14 August - onze eerste walvis!!


Vanochtend aan de ontbijttafel was het Charles die "onze" walvis het eerst opmerkte. Gewoon terwijl we zaten te eten,  en door het raam keken.


 Eerst lukte het niet om te focussen, maar dan opeens heb je hem in je blikveld en als je dan met een verrekijker kijkt....wauw! We zagen het enorme beest spuiten en opeens was er ook zijn staart :) Hij was er voor uren.  Ik heb geen foto kunnen maken...ondanks dat ik buiten voor hun huis stond te kijken.
Gedrieën zijn we toen een rit gaan maken naar Gerrickespunt: een prachtig strand waar we geen andere mensen zagen, alleen heel veel enorme golven! Het was zonder twijfel het mooiste strand dat we ooit  hebben gezien! 


Lauran genoot ook van het strand.


Toen we terugkwamen had Susie de tafel weer sfeervol gedekt voor lunch en we aten avocado gevuld met garnalen en een heerlijke salade!

Charles had nog veel te regelen i.v.m hun vertrek morgen en Lauran wilde thuis blijven. Susie, Michael en ik gingen er na de lunch weer op uit, niet ver van Wilderness. maar weer een compleet ander (bos)landschap. They truly live in paradise!!!


The old tree:

Onze avondmaaltijd vanavond was alweer super heerlijk: bobotie (een bekend zuidafrikaans gerecht) tot in de perfectie door Susie bereid. On the side: salade van groene paprika, ui en tomaat, banaan in yoghurt en chutney.


Dear Susie & Charles: it was truly wonderful to see you again and for the first time in your beautiful surroundings....we have to start saving again! THANK YOU for being our friends!