zondag 11 augustus 2013

11 augustus - van St. Lucia op weg naar Salt Rock (Durban)


Gisteravond lekker gegeten bij Braza:  een Portugees restaurant in St. Lucia en nu op weg naar Salt Rock. 


De tuin van Umlilo Lodge vanochtend.

Nu wij vertrekken schijnt de zon :) hier weer!! en is het ca. 20 graden. Volgens de aardige oudere eigenares van ons verblijf "Umlilo Lodge" hadden wij net de twee koudste dagen van de maand te pakken. Maar niet getreurd, we zijn vanaf morgen in De Kaap: het echt  koudste deel van onze vakantie!! Alhoewel we overal horen dat de winter tot nu toe zeer mild is geweest. Sinds onze aankomst op 26 juli hebben we temperaturen van 2 graden in de ochtend tot 30 graden overdag gehad (tijdens onze rit van Swaziland naar St. Lucia) en alles daar tussen in. 

Tot nu toe staat het eerste deel van onze vakantie met stip bovenaan. Zowel de Panorama Route, als Sabie Sands en het Kruger Park waren FANTASTISCH. Swaziland was interessant vanwege het feit dat je weer even in een ander land bent en Forrester Arms was een aardig verblijf met leuke maaltijden, we hebben daar een dag lekker geluierd aan het zwembad.  St. Lucia Wetlands;  een apart gebied, maar vanwege de regen en kou hebben we er niet het maximale uit kunnen halen. In de zomer is het er over de 40 graden en extreem vochtig, dus ook niet ideaal....

Inmiddels genieten we weer van het groene heuvelachtige landschap dat ons
begeleidt naar Durban. 
De rit duurt ongeveer 2 uur, dus dat valt mee. Oeps wat een raar geluid, Michael denkt dat het aan de betonnen wegdelen ligt....ik twijfel...opeens is daar de indringende geur van verbrand rubber!! En ja hoor, de linker voorband ligt er zowat af!  Normaal voel je het aan het sturen als je een kapotte band hebt, dat was nu niet het geval. We hielden halt midden op de snelweg zo'n 60km voor Durban. Rechts van ons twee banen met druk verkeer, links een invoegstrook, wij stonden er precies tussenin. Al vrij snel stopte een blanke Zuidafrikaan met zijn vrouw die vanuit zijn auto Budget Rental Car probeerde te bereiken....no show. Ik deed hetzelfde vanuit onze auto. Opeens stopt er een politieauto met twee zwarte agenten....je moet ze min of meer overhalen om je te helpen en ook de blanke man sprak op de agenten in om ons te helpen en hij fluisterde Michael in de twee agenten een fooi te geven. Ondertussen had Michael in zijn eentje de bagage  uit de kofferbak gehaald en het reservewiel eruit gehaald. Een van de agenten hielp met het verwisselen van de band, de ander keek toe.... Ik dacht hij zet tenminste een gevarendriehoek op de weg.....en houdt een oogje op Lauran en mij i.v.m. het langsrazende verkeer....Na ca. 10 min was de klus geklaard en waren de agenten ieder 200 ZAR rijker en vervolgden we onze rit. Heel snel kwamen we langs een benzinepomp waar we de bandenspanning controleerde. 

Een klein uur later stonden we voor de poort van onze volgende bestemming "the Saffron House", helaas inchecken kon pas vanaf 1400 uur en het was 1300 uur.  Na herhaaldelijk aanbellen en opbellen kwam een bediende die ons toch binnenliet.

 Een hele mooie B&B, wat een verademing na de twee laatste lodges!! Lekker in de zon gezeten (ca. 21 graden) en het ijskoude zwembad getrotseerd.



 Daarna naar het strand gelopen om oog in oog te staan met de Indische Oceaan! Prachtig!! Op een bord zie ik dat de luchttemperatuur 22 en het water 21 graden. Deze plek heet Salt Rock en ligt ca. 30 km voor Durban. Zo'n 30 jaar geleden was ik met Leon en Margareth aan deze kust (Leon heeft me nog een paar foto's gegeven van toen....heel mooi!)




Toen we terugkwamen van het strand stond de eigenaar van de B&B ons op te wachten. Een sympathieke Engelsman die hier nu zo'n 8 jaar met vrouw en zoontje wonen. We gaan vroeg eten en rijden naar een leuk aanbevolen restaurant Mo-Zam-Bik genaamd want moeten morgen vroeg op om om 7.00 uur naar King Shaka airport te rijden voor onze vlucht om 9.40 uur naar George (Eastern Cape) waar we drie nachten te gast zijn bij mijn vriendin Susie en haar man Charles.